lauantai 7. heinäkuuta 2012

Leipää entisajan malliin


Olen iloinen monesta asiasta elämässäni ja yksi niistä on puulämmitteinen liesi kesäkeittiössämme. Viime kesänä kokeilin sitä ensimmäisen kerran ja mummini hyvän opetuksen pohjalta sain aikaiseksi onnistuneita leipiä. Niinpä alkoi uunin lämmitys. Homma oli kova, sillä ulkonakin oli reilu 20 astetta lämmintä.


H O T !

Uunin lämmetessä pyöräytin ohrarieskataikinan, jonka ohjeen sain anopilta. Tässä se ois:

Pikkurieskat

1/2 l maitoa
1/2 tl hiivaa
1/4 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl suolaa
reilu 2 dl rikottuja ohrasuurimoita (tai 1 dl suurimoita, jotka turvotetaan ensin vedessä)
1/2 l vehnäjauhoja
1/2 l ohrajauhoja

Maito kädenlämpöiseksi, johon sekoitetaan loput. Kiinteä taikina kaulitaan 1/2 cm paksuiseksi levyksi, josta muotilla tai ilman leikataan rieskoja. Rieskat kannattaa pistellä haarukalla ennen uuniin laittoa. 

250°C-300°C  7-10 min.

Lopuksi NAM NAM!


Uunia vailla, muottina ison termoskannun kansi


Pistelyhaakura

 

Uunin lämpöhön



Voi vain puuttuu




Ei kommentteja: