sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Lahja pellistä


Tänä jouluna annoin yhden itse tehdyn lahjan. Idea lahjalle tuli sen nykyiseltä omistajalta, kun hän aikaisemmin syksyllä oli sellaisen perään haikaillut. Kyseessä oli saunakyltti.

Varastoni kätköistä kaivoin esille peltiset sydämet, jotka ajattelin olevan mainio pohja kyltille. Syrämmet pellistä

Suunnitelmani oli maalata sydän sienellä tuputtamalla, kahta väriä käyttäen. Aluksi tein paperi sabluunoja päättääkseni, miten sydämen maalaisin. 


Paperisabluunat

Sopivan sabluunan avulla tuputtelin harmaan ja valkoisen maalipinnan pellille. En halunnut maalata pellin pintaa kuitenkaan umpeen vaan jätin pellin kivasti kiiltämään maalipinnan välistä. Mielestäni lopputulos oli nätti.


Maali kuivumassa


Kyltti tarvitsi vielä toki tekstin osoittaakseen tarkoituksensa. Aluksi aioin tulostaa sopivalla fontilla tekstin paperille ja tehdä siitä sabluunan, mutta päädyinkin maalaamaan tekstin käsin. Viimeisen lakkakerroksen kuivuttua liimasin vielä pätkän pitsinauhaa kylttiin ja lisäsin juuttinarun peltipohjan valmiiseen reikään. Voilá, lahja oli valmis.Valmista tuli


Nyt tahdon toivottaa kaikille oikein hyvää uutta vuotta 2013! Väkertäjän verstas palaa taas asiaan uusin kujein :)Ei kommentteja: