lauantai 11. tammikuuta 2014

Napin nuttu


Karvaisimpana perheenjäsenenämme on poikachihumme Nappi. Hän on reilu 10-vuotias sisupakkaus, joka ei kuitenkaan viihdy ulkona pitkiä aikoja yli -15 asteen pakkasessa. Tarpeita tuolloin toimitetaan yleensä kaksi jalkaa ilmassa yhden sijasta. 


Tuitui Nappi :)

Napille on jo aikaisemmin hankittu hieno vettä ja tuulta hylkivä fleece-haalari, mutta arvaatte varmaan pitääkö hän siitä. Päälle sen saa pukea, mutta tarpeita se päällä ei tehdä!

Alkoi operaatio Napin nuttu. Olin aikaisemmin "vahingossa" pessyt mieheni puolivillaisen neulepaidan liian korkeissa asteissa. Kitistyneen paidan laitoin operaation aluksi vielä 90°C pesuun, jotta paita huovuttuisi lopullisesti.


Pikkupaita jo osina


Minipaidasta leikkasin nuttua varten kolme eri osaa Napin sademanttelia hyväksikäyttäen. Osat ompelin käsin yhteen villalangalla. 


Palaset jo koottuna, selkäosa ylöspäin


Vatsan alle tulevaan osaan ompelin koneella ystäväni vinkistä palasen kahvipaketin muovia, jotta masun alus olisi helposti puhdistettavissa pissasta ja ravasta yleensäkin. Kiinnitysvyöt tein vanhasta avainlenkistä, jossa oli valmiina heijastinpinta ja lukot.


Nuttu selällään ja hieno kusisuoja3000


Nutun reunojen huolitteluun käytin villalangan lisäksi ohuehkoa heijastinnauhaa. Näin sain näkyvyyttä Napille.  


Nuttu levitettynä, operaatio selkeästi kiinnostaa kohdetta.


 Jäljelle jääneestä avain lenkistä halusin tehdä jotain hauskaa nuttuun. 


Heijastava rusetti, kiinnitys nuttuun hakaneulalla.


Nuttu valmistui parissa illassa ja testikäytössä se on ollut viime vuoden lopussa kovillakin pakkasilla. Nappi on tykännyt nutusta ja helpottanut asiointia ulkona. Tassut pysyvät paremmin maassa. :) Operaatio Napin nuttu oli siis onnistunut hyvin.

Lopuksi posetuskuvia:


Iso poina! :)2 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

Voi miten suloinen Nappi! Ja tosi taitavasti sait tehtyä Napille nutun :)

memliem kirjoitti...

Nappi kiittää kommenteista! :D Ja kiitos itseltäin, nuttu oli kyllä onnistunut Nappiin ;D