keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Sisustustaulu rakkaudella

Vuosi sitten keväällä siivosin anopin kanssa vanhaa taloa. Löysin tuolloin pienen rasian, johon oli koottu erilaisia helmiä ja muuta pientä tavaraa. Eniten minua alkoivat kiinnostamaan mustat, erikokoiset, monikulmaiset helmet. Sain miettiä pitkän tovin miksi ne vaikuttivat niin tutuilta, kunnes keksin, että mummillani oli ollut samanlaisista helmistä tehty kaulakoru, jolla tykkäsin pienenä leikkiä.

Anopin luvalla sain pitää helmet itselläni ja tapani mukaan aloin miettimään niille käyttötarkoitusta. Pyöritellessäni eri kokoisia helmiä silmieni alla, alkoi mieleni pakertamaan uuden sisustustaulu-suunnitelman parissa. Halusin tehdä yksinkertaisella tavalla kauniin ja modernin taulun, jossa voisi käyttää hyväksi helmien porrastettua kokovaihtelua. Mustien helmien taustaksi hankin pehmeänvalkoisen lakanakankaan sekä neliön muotoisen styroksilevyn.


Vanhan talon saalista


Kuvion, jonka helmistä suunnittelin tekeväni, oli symmetrinen sydän. Ennen kuin aloitin työskentelyn tein leivinpaperista sydän kuviolle kaavan ja suunnittelin helmille kankaaseen sopivat paikat kaavan avulla. Tämän jälkeen kiinnitin kaavan kankaaseen ja ompelin helmet siihen kiinni. Lopuksi kiinnitin ilmoitustaulunastoilla kankaan kiinni styroksilevyyn ja tadaa! Hieno tauluni oli valmis.


 
Gift with love

Taulun valmistuttua tajusin, etten sitä itselläni voisi pitää. Taulu oli kuitenkin tekemisen myötä tullut rakkaaksi, enkä halunnut sitä varaston hyllylle lojumaan, joten päätin antaa sen lahjaksi ystävälleni, joka samaisena kesänä oli menossa naimisiin. Taulu oli hänelle mieluinen ja sopi sisustukseenkin.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moderni taulu, jonka pienillä osasilla on oma pitkä historiansa. Tuohon se on löytänyt paikkansa makuuhuoneen seinälle ja joka aamu yksi ensimmäisistä asioista jonka silmät näkevät. Signeerausta vailla vielä, mutta ehtiihän sen.

memliem kirjoitti...

Olen tulossa sinne päin syyskuun aikana eli varaappa se singneerauskynä valmiiksi :D