lauantai 30. heinäkuuta 2011

Apua muistihäiriöisen nuoren(kin) arkeen


Sisustusliikkeissä on paljon sieviä tavaroita, joita allekirjoittanut ei ainakaan pysty rajallisen rahamäärän takia hankkimaan. Siellä on kuitenkin kiva silloin tällöin kierrellä ja etsiä ideoita seuraavia projekteja varten.

Kerran kävikin niin, että huomasin eräässä liikkeessä kauniin, ison liitutaulun, jonka kehikot oli valkoista puuta. Hinta huiteli 70 euron paremmalla puolella, joten taulu jäi ostamatta, mutta idea itsetehdystä liitutaulusta jäi kaivertelemaan takaraivoon.

Niinpä alkoi liitutaulun suunnittelu, jolloin päädyin siihen tulokseen, että paras liitutaulun pohjavaihtoehto voisi olla metallinen tarjotin, koska tauluun voisi kiinnittää magneetteja ilman magnetisoitua maalia. Löysinkin kaupoissa kiertelyn jälkeen koristeellisen ja korkeareunaisen peltitarjottimen 5 eurolla marketin tarjouskorista.

Itse liitutaulumaalia saa nykyään monista kaupoista ja koulukaverini opastuksella löysinkin vesiliukoista maalia sopivan kokoisen purkin kohtuuhinnalla. Kotona minulla oli lisäksi akryylimaalia, jota käytin tarjottimen muuhun maalaamiseen ja koristelemiseen.Apua memliemin arkeen


Tarjotin oli mielestäni loistava löytö hellyyttävine sydän kuvioineen. Peltinen pinta oli mielestäni myös hauska, enkä siksi sitä halunnut kokonaan akryylimaalilla peittää. Vain reunat maalasin valkoisella mattapintaisella maalilla ja liitumaalialueen ympärille tein yksinkertaisen koristemaalauksen.

Sydänreikäkuviot mahdollistivat liitutaulun vaivattoman kiinnittämisen seinään rautalangan avulla ja siellä se sitten nyt on - olohuoneen seinällä, muistuttamassa muistamatonta.P.S. Seuraavassa julkaisussa tulee olemaan lisää apua arkeen. Stay tuned ;)


2 kommenttia:

Muhku kirjoitti...

Mahtava idea ja tosi hieno lopputulos! Ja jotenkin niin sinun näköisesi myös. :)

memliem kirjoitti...

Kiitos Muhku! Muistitaulu on itsellenikin mieluinen ja myös hyvin tarpeellinen, kuten olen nyt saanut näiden kolmen kuukauden aikana huomata. Ohimennessä on voinut raapustaa, mitä pitää muistaa, kun palaa keittiöstä takaisin olohuoneeseen. ;)