maanantai 7. marraskuuta 2011

First request


Olipa kerran päivä, jota en osannut odottaa. Blogini kautta olin saanut ystävältäni toiveen, että tekisin hänelle kännykkäpussin. Olin toiveesta innoissani, sillä kyseessä olisi ensimmäinen tilaustyöni. Kännykkäpussin työstämiseen sain melkeinpä vapaat kädet ja se teki työstämisestä haastavan miellekästä. Sovimme ystäväni kanssa vain väristä ja tekotavasta.


Virk, virk.


Rupesin siis työstämään huovutettavaa pussukkaa ystäväni antamien mittojen mukaan. Ensimmäinen hetki ennen virkkausta meni kutistumisvarojen arvioimiseen ja laskeskeluun. Tämän jälkeen pussukka valmistui virkaten näpsäkästi.


Nurinkurin


Virkkaamisen jälkeen olin pussukkaan tyytyväinen. Eritoten minua kiehtoi pussukan kääntöpuoli, joten päätinkin ottaa sen päällypuoleksi. Virkkasin myös lenkin, joka tulisi nappikiinnitystä varten. Sitten laitoin työn koneeseen jännityksen vallitessa, sillä en ollut tässä vaiheessa aivan varma mitä löytäisin koneen syövereistä pesuohjelman päätyttyä.
neulahuovutettu sydän


Pesun jälkeen pussukka oli kitistynyt reilusti, eikä koneesta ulos ottamaani pientä villamöykkyä juuri kännykkäpussiksi aluksi tunnistanut.  Hätä ei ollut kuitenkaan tämän näköinen, sillä kostea villa on helposti muotoiltavissa ja venytettävissä, ja sain kännykkäpussista passelin näköisen ja kokoisen. Yllä onkin kuva seuraavasta ja miellyttävimmästä työvaiheesta eli koristelusta.


Postittamista vailla

En muistanutkaan, että neulahuovutus olisi ollut niin kivaa, sillä edelisestä kerrasta on ainakin 8 vuotta. Pelkästään neulahuovutettunakin olisi koristus ollut sievä, mutta halusin vielä "tikata" sydämen puuvillalangalla taustaansa. Tämä oli ihan käytännön syistäkin sopiva ratkaisu, sillä tikkaus pitäisi huovutuksen paremmin paikalla eikä se pääsisi niin helposti rispaantumaan.

Viimeiseksi kiinnitin vielä napin ja ensimmäinen tilaustyöni oli valmis. Ilokseni kännykkäpussukka oli mieluisa ystävälleni. :)

2 kommenttia:

hemppu86 kirjoitti...

Olihan se todellakin mieluinen ja kulkee kännykkä aina kännykkäpussissa...<3

memliem kirjoitti...

Ihana kuulla tuo hemppu!:) Hyvää joulua sulle ja poitsulles! <3