tiistai 7. kesäkuuta 2011

Helmiäiskoru

Eräänä päivänä katsahdin makuhuoneen seinällä roikkuvaa koristekorua. Olin edellisenä vuonna koonnut sen kirpputorilta löytämistäni helmiäisnapeista, rikkinäisestä rannekorusta sekä rautalangasta, mutta käyttökoruksi siitä ei oikein ollut sen massiivisuuden vuoksi. Olin kuitenkin tyytyväinen aikaansaannokseeni, mutta roikkuvana seinäkoristeena siitä ei oikein ollut silmäniloa.  Mielestäni se tarvitsi tukea, jotta sitä voisi pitää esillä seinällä.

Seuraavassa hetkessä kaivoinkin esille pienehkön styroksilevyn ja mustan trikoopuseron sommitellakseni tulevaa tekelettäni.Sommitelma


Kuvassa olen pikaisesti vain kietaissut trikoopuseron styroksilevyn ympärille ja etsinyt helmiäiskorulle sopivan paikan alustalla. Tarkoitus oli vain nähdä kuinka hyvin musta kangas ja styroksilevyn muoto sopisivat korulle. Seuraavana päivänä kävinkin ostamassa puuvillakangasta ja pienipäisiä nuppineuloja korun kiinnittämistä varten. 
Aloitin työn kiinnittämällä mustan kankaan styroksiin pienillä ilmoitustaulunastoilla. Yritin saada kulmista suht tasaiset, mikä osottautui hankalaksi, koska kangas oli ehkä hitusen liian vahvaa styroksin paksuuteen nähden.  Onnistuin kuitenkin mielestäni yrityksessä hyvin. Sitten minun piti alkaa miettimään sopivaa tapaa kiinnittää koru taulupohjaan. Ajattelin käyttää edelleen pienipäisiä nuppineuloja, mutta käytännön toteutus oli vielä auki.


Yksityiskohta valmiista taulustaHelmiäiskorussani napit olivat sopivasti limittäin, joten päätin sijoittaa nuppineulat niiden alle. Aluksi minun tuli kuitenkin taivuttaa neulojen päitä tarpeeksi, jotta ne pitäisivät metallilankaan pujotettuja nappeja paikoillaan. Käsikorun osissa oli valmiiksi pienet reiät, joista muutamista laitoin neuloja läpi myös. 

Taulun takaosa

Taulun takaosan puolella taivutin läpi pistettyjen neulojen päät koukkumaiseksi ja ne ovat pitäneet helmiäiskorun paikoillaan aina näihin päiviin saakka.


Valmis helmiäiskorutaulu (25cm x54,5cm)

Loppujen lopuksi olen työhöni hyvin tyytyväinen. Musta kangas tuo mielestäni korun hyvin esille ja styroksi on sopivan kokoinen ja muotoinen.


Ei kommentteja: