sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

100 ja yksi nappityötä - tai sitten ainakin pari

Kuten aikaisemmin olen maininnut ja aikaisemmista julkaisusta sen on voinut huomata, tykkään napeista. Tämän seudun pelastusarmeijan kirppikset ovat olleet tähän mennessä parhaita nappiapajia, koska sieltä napit löytää helposti, kiitos hyvin ylläpidetyn järjestyksen. Olen aikaisemmin esiteltyjen koriste-esineiden lisäksi käyttänyt nappeja myös käyttöesineissä, joista pari esimerkkiä seuraavaksi.


 I like it simple


Kaipasin kuvassa olevia nappikorvakoruja pitkän aikaa ja kun niitä ei löytynyt kaupasta, päätin tehdä ne itse. Niiden valmistaminen oli helppoa. Mieluisten nappien lisäksi tarvitsin korupohjat, joita saa ainakin askartelukaupoista sekä pikaliimaa. Kuvassa olevien korvisten tekemisen kautta opin, ettei kuumaliima sovellu napin kiinnittämiseen, vaikka se hyvältä idealta aluksi tuntuikin. Nappi ei nimittäin tällä menetelmällä kauan pysynyt korupohjassa kiinni. Onneksi erään ystävällisen askartelukauppiaan opastuksella käytinkin pikaliimaa, jonka olin aikaisemmin mieltänyt vain korjaustarkoitukseen. Kaikkea uutta sitä oppii vanhalla iälläkin...

Tarkoituksenani on jokin kaunis päivä tehdä uusia nappikoruja. Kaula- ja rannekorun valmistamista olen ajatellut kokeilla, mutta saa nähdä milloin saan aikaiseksi.



Kännyvaatemuoti 2011


Viime syksynä päätin hankkia ensimmäisen kosketusnäytöllisen puhelimen. Aikaisemmasta kännykän kaltoinkohtelukokemuksesta johtuen halusin tehdä sille suojapussin. Kuten kuvasta näkyy, yhden sijaan teinkin heti kaksi. Varastostani löytyi nimittäin kahdenlaista kangasta, joiden väliltä en osannut päättää.

Tummanruskeasta pellavakankaasta tehty pussukka on kerran pelastanut kännykkäni jopa hukkumiselta. Tuolloin vesipulloni oli vuotanut ja kännykkä oli saanut uida jonkun tovin laukun pohjalla. Suojapussi oli täysin märkä, mutta onnekseni kännykkä edelleen toimi!

4 kommenttia:

Muhku kirjoitti...

Toinen nappihamsterin karkkikauppa on etsy. Sieltä nimittäin löytyy loputtomasti ihania nappeja. Tilasin itse yhden nappilajitelman tältä kauppiaalta http://www.etsy.com/shop/kellwood . Napit tulivat kohtalaisen nopeasti perille ja olivat aivan ihania. :) (Jos et halua kukkarosi laihtuvan älä mene etsyyn.)

Ihanan näköisiä nuo kännykkäpussit! :)

memliem kirjoitti...

Kiitos vinkistä ja linkistä Muhku! :) Voisi käydä tarkistamassa.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla kans festareilla kastu kerran kännykkä ihan läpimäräks, oli myös tollasessa pussissa niin pelastui :D Siinä oli tällanen koristekalvo kuoressa http://designskins.fi/ niin ihme kyllä sekin pysyi kiinni vaikka taisi liimat kastua kunnolla

memliem kirjoitti...

Hienoa Anonyymi! Kyllä kännypussi on parempi vaihtoehto kuin kymmenen uutta kännykkää. Säästyy monelta pahalta! :DD